Välj rätt möbler

När det kommer till inredning av möbler, så gäller det att göra rätt. Det är bra att välja rätt storlek på möblerna, så att du får ett hem som är både funkktionellt och harmoniskt. Det spelar ingen roll om du köper dina möbler på Wohnzimmer eller IKEA. Det vanligaste felet många gör är att välja för stora möbler och struntar i passande småmöbler. Du kan då få ett hem som känns  övermöblerat och stökigt.

Använd dig av tredjedelsregeln

För att du ska få rätt balans i ditt möblemang så kan du använda dig av det som inredare kallar för tredjedelsregeln. Det innebär att du ska dela in alla ytor, väggar och objekt i tre delar som du sedan ska utgå från. Sedan är det så klart lite olika tänk beroende på rum. Men överlag så kan du med tredjedelsregeln skapa en bra balans i hemmet.

Möblera vardagsrummet rätt

Vardagsrummet är ett rum där det är vanligt att välja fel storlek på möblerna. Soffan brukar ofta vara den möbel som blir fel. Det du ska göra när du köper soffa är att mäta väggen som soffan ska stå framför och dela in i tre delar. Soffan bör vara ungefär två tredjedelar av denna vägg. Då är den lagom stor. Samma sak gäller med tv-bänken att den ska stå mot två tredjedelar av väggen. 

Soffbordet ska väljas utifrån måtten på din soffa. Soffbordet bör vara två tredjedelar av soffans längd. Om du vill ha en matta så är även storleken på den viktig. Den bör vara en tredjedel större än möbeln eller möblerna som ska stå på mattan för att ge balans till rummet.

 

22 Mar 2020