Du tar väl hand om taket på huset?

Det är viktigt att ta hand om taket och det på rätt sätt så att det håller länge. Det gäller att göra allt från att skotta rent taket från snö om vintern samt att ge den en taktvätt ibland. Dock kan det vara så att det är dags att byta taket, då är det bra att anlita en takläggare i Västerås. De kan hjälpa dig med att lägga nytt tak!

Glöm inte skotta taket

En del tänker att skotta snö från tak, det är inte att underhålla taket, men det är rätt viktigt att göra detta! Hur ofta du behöver skotta beror till stor del på var i landet du bor och hur ofta det snöar. Tyngden av snön kan annars skada ditt tak eller göra att det rasar in!

Rengör taket regelbundet

Att rengöra ditt tak bidrar såväl till dess snygga utseende som dess funktion och livslängd. Så det är viktigt att göra just detta. Ta bort lösa kvistar, löv och annat, samt tvätta rent det från mossa och alger då och då. Om mossa och annat får vara kvar kan det göra att det leder fukt under takkpannorna och det är då måste du definitivt anlita en takläggare Västerås! Tänk också på att alltid använda rätt säkerhetsutrustning när du rör dig uppe på taket eller anlita proffs som tvättar taket åt dig! Det är ju så att när man jobbar på hög höjd, så ska det göras på ett säkert sätt!

24 Apr 2021