Att göra en god kopp kaffe

För många är kaffe ett måste. Det för att starta dagen på ett bra sätt, eller för att hålla sig pigga under dagen, eller bara för att det är så gott. Men hur får man en bra kopp kaffe då? Det är ju bra att köpa en kaffebryggare bäst i test som ett exempel. Sedan finns det olika sorters kaffebryggare som gör olika sorters kaffe. Sen finns det även en massa olika kaffesorter! Det kan vara rostat, malet, hela bönor. Olika kaffesorter olika fyllighet och syrlighet som påverkar smaken utöver hur bönorna är rostade. Lättrostat kaffe är syrligare i smaken medan mörkrostat är fylligare och med en mer intensiv arom.

Mer om kaffe

Hur kaffet mals påverkar hur det smakar efter att det bryggts i din kaffebryggare. Det finns allt från finmalet till grovmalet och de ska användas på olika sätt. Det går även att köpa hela bönor och mala kaffet på egen hand. Se då till att skaffa en bra kvarn. 

Oavsett bryggmetod använd alltid nytappat kallt vatten. Vattnet är en viktig del för smaken, kallt vatten är mer syrerikt och tar bättre fram smaken ur kaffet.

För en riktigt god kopp kaffe går du inte till matbutiken utan till en butik som fokuserar på att sälja kaffe. Då får du nymalet kaffe som är riktigt gott. Du kan där även få mer tips och råd kring kaffe och vilken kaffebryggare som är bäst i test så att du kan investera i en sådan.

16 Feb 2021