Är det dags för nya fönster?

Kanske det är så att du står inför ett fönsterbyte? Att byta fönster kan vara nödvändigt för att sänka dina energikostnader, särskilt om du har gamla fönster som drar så att mycket värme försvinner. När du ska välja fönster, så är det en del saker att fundera på, så som fönstermått, material, öppningsvarianter och annat. 

Trä eller aluminium?

När du ska välja fönster, så är det ju ett val av material i karmen och det vanligaste är trä eller aluminum. Det finns även pvc fönster. Allt handlar om ditt eget tycke och smak samt att du bör matcha det med det hus du bor i. 

Fundera även på hur du vill kunna öppna dina fönster. Ska det vara så att det går vrida runt, att det ska vara sidohängt, öppnas utåt, eller inåt? Många satsar på att ha vridfönster eftersom man lätt kommer åt båda sidor inifrån, samtidigt som man slipper flytta undan blomkrukor och annat från fönsterbänken när det är dags för fönsterputsning.

Andra val du har är kulör och om det ska finnas spröjs eller inte. 

Anledningar att byta fönster

Det finns många anledningar till att byta fönster. Det kan vara för att du vill ha ett bättre  inomhusklimat med mindre drag och kallras. Det kan även vara för att få lägre energikostnader. Att investera i nya fönster, så som energifönster som är CE-märkta, minskar energikostnaderna en hel del!

Fönsterbyte kan även öka värdet på ditt hus samt att det blir en bättre temperatur inne i huset. 

 

14 Mar 2022