Fixa med uteplatsen

En altan eller en uteplats är nog kanske mest förknippat med sommaren. Men det finns rätt många som valt att glasa in sina altaner och sätta upp olika former av värmekällor så det går att använda dem även på vintern. 

Den kallare tiden på året har man kanske inte riktigt så många växter och plantor och det blir då enklare att möblera om för lite större sällskap. Med lite nya soffbord, ett par filtar och en extra del till loungegruppen kan altanen bli en riktigt bra plats för fest, middag eller bara lite "häng" med vänner eller familj. 

3 saker du kan göra för att få altanen mer "vintrig"

På vintern kan man ju vilja fixa och dona på altanen så den känns mer vintrig även om det är varmt och skönt där. Här får du tips på saker du kan göra:

  1. Dekorationer i plast. Det finns de med jul- och vintertema som med tomtar, renar och massvis av ljus ger en bra stämning. Sen finns det de som är mer all-round som bara är dekorativa som små fåglar, rådjur eller liknande. 
  2. Sätt in en julgran. Det är en perfekt plats att ha en julgran på. Den kommer att lysa upp både inomhus och utomhus. 
  3. Sätt upp gardiner. En uteplats på sommaren ska vara så öppen som möjligt. På vintern vill man istället göra det ombonat och lite mörkt. Solen går ju ändå ner tidigt så det är lika bra att mysa till det. 
15 Dec 2021