Inred med växter

Att inreda med växter är ett underbart sätt att ge liv och vitalitet till interiörer. Det finns inget som frodig grönska för att lysa upp ett boende, plus att den positiva inverkan växter har på vår hälsa och välbefinnande är väldokumenterad.

Med ett så stort utbud av inomhusväxter tillgängliga, från läckra pärlband till stora paradisfågelväxter och inomhusträd som fikon och citrus, är utrymmet för att dekorera med växter oändligt.

Oavsett om du är ute efter att liva upp köket eller få lugnet i sovrummet så finns det en krukväxt för varje rum och situation, så innan du börjar inreda se till att bekanta dig med de bästa inomhusväxterna.

Fyll dina hyllor med krukväxter

För många inredare och stylister är växter ett måste när det kommer till inredning av hyllor.

Växter kommer att tillföra ett inslag av mjukhet och fräschör till alla hyllor, särskilt de som slingrar sig.

Suckulenter har arkitektonisk stil och kräver väldigt lite uppmärksamhet, så de kan vara användbara för att fylla luckorna där föremål känns lite för stela.

Med en blandning av fallande ormbunkar, spindelväxter och pelargonier i kruk, skapar denna rikliga display en känsla av en inomhusdjungel i ditt hem.

Dekorera med inomhusträd för att skapa en samlingspunkt

Om djungellooken inomhus är för mycket kan bara några noggrant placerade räcka för att höja ett utrymme. När man inreder med växter söker husägare alltmer efter stora växter för att skapa en samlingspunkt, säger experterna.

Det är idag en trend för människor att använda krukväxter inte som tillbehör för ett rum utan som ett integrerat designelement, och behandla växter på samma sätt som de skulle behandla möbler eller konstföremål. Att använda växter arkitektoniskt som en del av ett designschema kan omedelbart förvandla vilket utrymme som helst.

För att växter ska göra ett uttalande, pröva bananträdet, elefantörat, pygmé dadelpalm eller inomhusträd som citrus- eller fikonträd. 

Placera växter på fönsterbrädan

Fönsterbrädan är det perfekta stället att visa upp ljusälskande krukväxter. Men när det gäller hur man tar hand om krukväxter på vintern, var försiktig med att förvara dem här – även om de kommer att uppskatta dagsljuset, kan en del skadas av drag och temperaturfluktuationer.

31 May 2023