Saker att tänka på när man köper en matta online

Ny matta i vardagsrummet

Är det verkligen säkert att köpa en matta på postorder? Ja, så länge man har lite koll är det faktiskt ett mycket bra sätt att köpa just mattor. Här får du tips på vad du ska tänka på när du vill köpa en matta online, och vill du få en mer komplett mattguide kan du alltid kolla in Trendrums mattguide som på ett bra sätt förklarar hur man ska tänka när väljer storlek och hur man kan placera sina mattor. Här berättar jag mer om andra saker du ska tänka på, som materialval och hur du vet att du får en matta av bra kvalitet. 

Vilket material ska man köpa?

Har du djur i hemmet? Då bör du inte välja en matta som är tjock då den gärna suger åt sig håren. Att dammsuga den är fullt möjligt men det tar lite tid och är jobbigt. Mjuka mattor lämpar sig väldigt väl i sovrummen medan lite tunnare mattor är mer vanligt i kök och vardagsrum. Vill du ha tips på hur du inreder ett rum med nya mattor och möbler? Kolla in de 10 hetaste inredningstrenderna och mattmode 2019 hos Elle Decoration. 

Så här vet du att du får bra kvalitet

Det är faktiskt enklare än du tror. Besök enbart sidor som är pålitliga, som exempelvis Trendrum.se där de säljer både möbler, mattor och annan inredning. Du får då en garanti för att det du köper har hög kvalitet. Man vill ju att den nya mattan ska hålla länge, och dessutom vara snygg, eller hur? 

7 Jun 2019