Nya belysningstrender

Bostaden är för många en helig plats. Vi spenderar större delen av våra liv i hushållen där vi både äter, njuter och sover. Många av oss gillar att pyssla runt där hemma i strävan att skapa en mer trivsam hemmamiljö. En viktig del i själva inredningen är naturligtvis belysning och här börjar nya trender dyka upp på marknaden titt som tätt. Nya ljuskällor som tidigare kostade otroligt mycket pengarfinns nu tillgängliga till bara en bråkdel av priset tack vare led utvecklingens framgång.

LED paneler och spotlight på skena visar vägen

När det gäller hushållen så har lamporna på marknaden till största del varit utformade på ett väldigt traditionellt vis. De senaste trenderna tyder på att stilren design är det som gäller och lampor som tidigare endast endast gick att finna på exklusiva kontor numera hittat en plats i det privata hushållet. En upphängd led panel är ett typiskt sådant exempel som fått blivit otroligt populära i både hus och lägenhetsbostäder. En led panel sprider ljuset jämnt och fint och är väldigt energieffektiv vilket medför lägre elkostnader.

En annan ljuskälla som tidigare var väldigt populär är spotlight skena som genom led lampans uppkomst fått sig ett nytt liv. Spotlight är både snyggt och elegant och fördelen här är att man enkelt kan vrida på lamporna för att belysa ett önskat område. Spotlight skenor med led dioder blir inte lika varma vilket också är en stor fördel för husägare under sommarhalvåret. Både spotlight och led paneler finns i många olika färgtemperaturer såsom varmvit, kallvit och mellanvit.

3 Jun 2017