Hur ofta bör hemmet städas?

Hur ofta just du bör städa, det beror lite på hur stor eller hur liten bostad du har. Dock brukar man säga att det bör i alla fall städas rätt noga en gång per vecka. Sedan är det bra att varje dag torka av i köket och badrummet, eftersom dessa rum används varje dag och det är viktigt med hygienen där. Sedan är det även bra att kanske en gång per månad göra en mer detaljerad städning samt att med jämna mellanrum göra en storstädning.

Veckostädning

Du bör sätta en dag i veckan där du städar lite mer noga hemma. Du väljer själv om det ska vara mitt i veckan eller på helgen. Om du vill så kan du även anlita en städfirma som städar åt dig. Det finns flyttstädning och städning via Jourstäd. Det kan vara skönt att frigöra tid. Om du städar själv, en gång per vecka, se då till att damma, dammsuga och våttorka golven. Samt även städa undan annat.

Storstäda då och då

Med jämna mellanrum är det bra att göra en rejäl storstädning. Det kan göras cirka var sjätte månad. Du ska då städa saker som du inte städar under en veckostädning. Det är nu du kan satsa på att göra rent köksfläkt, frosta av frys, rengöra tvättmaskin, göra rent ugnen, städa ur garderober, tvätta mattor och så vidare. Ett bra tips för storstädning är att fokusera på ett rum i taget. Då känns det inte lika jobbigt. 

23 Jul 2020