Bygga hus

Den ultimata husdrömmen går givetvis ut på att bygga ett helt nytt, alldeles eget hem. När man låter bygga ett eget hem så får man det precis så som man vill ha det - det är den största och mest uppenbara fördelen. En annan fördel är att om man har mark, så blir bygget sällan dyrare än om man köper ett hus som redan finns. Tvärtom kan det till och med bli billigare. 

Det finns en uppsjö byggfirmor som bygger hus åt en, alla med sitt speciella koncept. Ett som jag har fastnat för är Flexibla Hus AB som är en byggfirma med fokus på att realisera folks drömmar vad gäller just hus och hem.

Köpa tomt

Har man inte någon egen mark så består första steget i ett husbygge att köpa en tomt. Tomter kostar väldigt olika mycket på olika platser, men det viktigaste är att man tycker om området man köper tomten på.

Inreda

Det tar förstås sin lilla tid att få byggt ett hus från grunden, även om företag som det nämnt här ovan jobbar väldigt snabbt. Under tiden man väntar på att huset ska bli klart så kan man ju planera sin inredning och sina inköp för ett nytt hus vill man ju helst inreda från grunden med saker som passar stilen. Jag hade själv ett dockskåp när jag var liten och det älskade jag såklart att pyssla med. Att inreda ett planerat hus är lite samma sak.

10 Oct 2018